zaterdag 18 november 2006

Koffie
Ze schuifelde met haar dienblad naar het vrije tafeltje in het midden van de Hema-cafetaria. Boende de tafel schoon met een papieren zakdoekje dat ze uit haar tas viste en schikte twee lepeltjes, twee servetjes, twee cupjes melk en twee zakjes suiker op de tafel. Servetje links, daarop het lepeltje. Het suikertje recht voor haar en daarbovenop het cupje melk. Daarna tuurde ze naar de wachtrij aan de kassa. Een man met een warrige grijze haardos hield zijn leeg dienblad op.
Ze ging zitten.
Keek rond.
Herschikte het suikertje en de melk.
Verschoof het servetje.
Stond op en laadde alles op haar dienblad en verhuisde alles naar een tafeltje dichter bij het raam. Boende de tafel schoon met een papieren zakdoekje dat ze uit haar tas viste en schikte twee lepeltjes, twee servetjes, twee cupjes melk en twee zakjes suiker op de tafel. Servetje links, daarop het lepeltje. Het suikertje recht voor haar en daarbovenop het cupje melk.
De man met de warrige grijze haardos kwam aangelopen met twee koffies op een dienblad en ging zitten bij een tafeltje vlak bij het raam dat net vrijgekomen was. Hij schikte twee servetjes, twee lepeltjes, melk en suiker op het tafelblad.
Ze stond op en schuifelde naar zijn tafeltje. Ze liet haar geschikte servetjes voor wat ze waren.

Geen opmerkingen: