dinsdag 18 mei 2010

Er was eens 24 jaar geleden...

Lilith is benieuwd is naar mijn eerste communiekleedje compleet met strikjes, kant en het gipskruid in mijn haar. Kijk en wees teleurgesteldIk was een jongenmeisje. Kleedjes en rokjes waren niet aan mij besteed, of eerder aan mijn mama waardoor ze dus niet in mijn kleerkast terechtkwamen. En als 6-jarige sloeg ik zelf nog niet aan het winkelen. 6 jaar was ook de leeftijd dat ik om 'lang haar' begon te zeuren. Daarvoor werd het goed kort gehouden. Makkelijk en niet nodig om te kammen. Op mijn eerste communie had ik voor het eerst in mijn leven haar dat over mijn oren hing.

Geen kleedje dus met kant en strikjes. Een degelijke witte broekrok, een wit T-shirt waarvan ik me nog steeds herinner dat het bijna onmogelijk was om mijn hoofd door te wringen en een witte pull. Dat wollen vestje was enkel maar omdat het koud was die dag. Het boeketje hoorde bij een dansje dat we op het einde van de mis moesten doen.

Dit is trouwens ook de enige foto die ik zelf heb. De stapels en stapels foto's die er zijn liggen veilig opgeborgen in mijn vaders bureau...

Kan dit stokje nog verder vliegen? Marie, Maaike en Annelysewaren jullie overladen met strikjes en lintjes?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

goh ik ga u moeten ontgoochelen... ik heb mijn communie helemaal NIET gedaan!
niet gedoopt ook niet
nu daal ik in uw achting zeker?
:)
maaike

KRuiMeL zei

@Maaike: Neen, absoluut niet. Alleen jammer dat we geen foto van een zesjarige in een frulletjeskleed zien. ; )

Marie zei

Ik moet daar dringend eens werk van maken, eens op de zolder gaan piepen. Mijn oudste dochter maakt een vreugdedansje bij het vooruitzicht :)