zondag 23 oktober 2011


Er zijn van die boeken waarin ik graag wil wonen. Waar ik tussen de pagina's wil kruipen om het verhaal in één ruk te inhaleren. Er zijn boeken waar de personages verhuizen van tussen de letters tot in mijn hoofd. Waar ik overdag aan denk: 'Hoe zou het met ze gaan? Hoe loopt het af?' Gelukkig wachten ze geduldig op mij. Altijd daar waar de bladwijzer bleef steken.

Room is zo'n boek. Jack is vijf. Hij woont met Ma in Kamer. Kamer heeft een gesloten deur en een lichtkoepel. Kamer is zijn wereld. Tot Ma vertelt dat er nog een wereld buiten Kamer is....
Ik steel mijn leesmomenten om te weten te komen wat er gaat gebeuren. Ik negeer de tv, blijf veel te lang lezen 's nachts en sta op voor iedereen wakker is (zelfs de verwarming. ) Jack en Ma gaan al de hele week overal mee in mijn hoofd.

Room is zo'n boek dat het lezen zalig maakt. Waar je helemaal in het verhaal verdwijnt en verbaast opkijkt als er twee kleuters ongedurig aan je broekspijpen aan het sjorren zijn.

Zo wil ik er nog.
Heb je tips? Gooi ze in de kruimels hieronder. Ik zal je dankbaar zijn (als ik van tussen de pagina's raak), mijn Lief, kinderen en huishouden misschien iets minder, maar ach...

9 opmerkingen:

lies zei

De eerste dag van David Nicholls deff!

Femke zei

Het ongrijpbare meisje van Mario Vargaz Llosa.
South of the Border, West of the sun van Murakami.
De dwerg in het bordeel van Carl-Johan Vallgren.

Of boeken van Nick Hornby, het zijn zeker geen literaire hoogstandjes, maar ideale ontspanningliteratuur voor 's avonds. Oh en als je "About a boy" leest, hoor je zeker Hugh Grant z'n stem in je hoofd.

Caro zei

"The selected works of T.S. Spivet" van Reif Larsen. Of als je het liever in het Nederlands leest: "De verzamelde werken van T.S. Spivet".

Doris zei

Prodigal Summer van Barbara Kingsolver was een boek dat me ineens weer totaal in de greep had.

The Uncommon Reader van Alan Bennett is gewoon een heerlijk boekje en niet te lang, daar kan je huishouden best tegen ;-)

annelissen zei

toeval
heb het net ook gelezen
mooi boek
triestig eigenlijk
geniet ervan

ilse zei

het boek is toegevoegd aan mijn to-read goodreads lijstje. Ik vind het altijd moeilijk iemand een boek te tippen, want wat ik zelf bv een goed boek vond kan bij die ander compleet tegenvallen.
Ben juist gestart met Blauwe Maandag van Nicci French.

KRuiMeL zei

@Ilse: je maakt je punt meteen hard. Blauwe maandag was voor mij wat een tegenvaller

HansDeZwans zei

De boekendief, zeer zeker de moeite en haar naam was Sarah, maar dat boek heeft iedereen al gelezen, vermoed ik.

veerle zei

'Rood weeskind', het tweede boek van Begga Dom is heel bijzonder. Op mijn blog kan je meer lezen over dit boek.