vrijdag 21 oktober 2011

Mijn huishoudtoestellen, mijn vrijheid

Er staat iets in onze tuin wat een ruwbouw heet. En samen met die ruwbouw kwam ook de opmerking "sorry, mevrouwtje, maar de hele riolering moet eruit". Zodoende waren we afvoergewijs afgesloten van de buitenwereld. En dat klinkt bijlange niet zo vervelend als het is.
Afwassen, douchen, kleren wassen, ... het mocht allemaal zoals deze zomer op de camping. Alleen jammer dat het er op het eind van onze tuin geen sanitair blok staat en ook jammer dat de temperaturen niet meer zijn zoals deze zomer in Frankrijk.

En terwijl we dat deden daalde het stof neer en begon het grote wachten op allerlei mannetjes. Meerbepaald op het dak -en deurmannetje, zonder wie er niet verder kan gewerkt worden. Maar het dak -en deurmannetje had geen tijd voor ons in zijn agenda. En ik was het afwassen in teiltjes en het visiteren van wassalons grondig moe.
Dus verhuisde mijn Lief de droogkast van opslagplaats naar keuken. Was hij een namiddag creatief met tuinslang en wasmachine en bleek het loodgietermannetje wel een beetje medelijden met ons te hebben en werkte hij voor zijn beurt.

Resultaat: een huis waarvan het buizennet opnieuw aangesloten is op de riolering. En mits het nodige gedraai aan buitenkraantjes en gegoochel met stekkers en verdeeldozen heb je een handvol werkende huishoudtoestellen.

Waar mijn vrije woensdagvoormiddag vooral bestond uit zitten in het wassalon en kijken naar draaiende was, prop ik nu de inhoud van een wasmand in mijn eigenste machine in mijn eigenste badkamer. De natte inhoud gooi ik in de droogkast en in één vlotte beweging steek ik zowel deze als de vaatwas aan. Ik laat nog even de Senseo een solo brommen boven het broederlijke gezoem van het eerste trio en ga in de zetel liggen met mijn nieuwste bib-vondst.

Tien minuten werk, maar ik voel mij zowaar een ijverige huisvrouw. Dat het teiltje onder de ietwat lekkende tuinslang-constructie regelmatig geleegd moet worden en dat het risico op een keuken onder water vrij reëel is, kan nu even echt niet op tegen het gevoel van de combinatie "zetel, goed boek en koffie".

1 opmerking:

tijdtussendoor zei

En als de wasmachine draait, draait het hele huishouden, dat vind ik ook ;)