maandag 19 maart 2012

#wijvenweek – dromendag

Disclaimer: af en toe gooit er iets roet in de loop der dingen, waardoor je ’s avonds om 20 u. al languit op apegapen in de zetel ligt, in plaats van wijvenweekpostjes te schrijven (of te strijken, dat ook). U hebt er dus nog drie te goed en die volgen in de loop van deze week. Kwestie om even te etaleren dat ik een wijf ben die de dingen op haar tempo doet. Het gebeurt wel, soms moet je gewoon even geduld hebben.

In mijn dromen schrijf ik verhalen voor de kost, woon ik afhankelijk van mijn stemming in een houten huisje aan de rand van een Noorse fjord of in Frans bosrijk gehucht op een boogscheut van de kust. In mijn dromen neem ik mijn kinderen mee op wereldreizen, ben ik een creatieve mama die nooit de woorden ‘weet je wat, kijken jullie even naar een filmpje’ uitspreekt. In mijn dromen fiets ik naar mijn werk, kan ik na even in de keuken rommelen een lekkere maaltijd op tafel zetten. In mijn dromen maak ik oogstrelende mooie dingen. In mijn dromen zijn de weekends gevuld met oeverloze tijd voor familie en vrienden. In mijn dromen heb ik tijd om te lezen en loop ik fluitend de 5 km zonder een druppel zweet te laten. In mijn dromen ga ik koffie drinken met mijn mama ...

Maar in plaats daarvan neem ik mijn dromen mee mijn leven in en timmer elke dag een heel klein stukje verder aan een willekeurig stukje. (alleen dat lopen zonder zweet zal er nooit inzitten denk ik)

2 opmerkingen:

Doris zei

Dapper dat je alleen het lopen zonder zweet in het niet-lukken lijstje plaatst. En nog een kaarsje voor die andere droom die niet meer zal lukken.

tijdtussendoor zei

Schoon om te lezen!