maandag 14 mei 2012

Flesje

Gisteren was een dag om in een flesje te steken. Uitslapen en wakker gemaakt worden door twee paar aaiende kleuterhandjes. Ietwat slaapdronken de trap afwankelen en plaatsnemen aan een uitbundige versierde moederdagtafel. Versjes en zelfgemaakte bloemen die nooit verwelken. Nog meer knuffels dan anders, waar naar 't schijnt ben ik de liefste...
Voeten onder tafel steken bij de (schoon)mama en twee paar kleuterogen zien dichtvallen tijdens de rit naar huis.Lezen in de auto en zo de wacht houden bij twee slapende kleuters om ten slotte te landen in een tuin vol feestgedruis. Kinderen werden monsters en prinsessen. Mijn zoon verdween in de zandbak en startte daar een bakkerij met zandtaarten als specialiteit. En als ik voor mijn dochter ooit geen babysit vind, poot ik haar gewoon met haar beste vriendje op de schommel in die tuin en ik weet dat ze me de eerste uren niet zal missen.

Het was een dag op zijn best. Een dag om in een flesje te steken. En dankzij mijn Lief die gewillige boodschapper speelde voor onze kroost kan ik dat ook doen. Dit flesje. Dat voor altijd zal ruiken naar vrienden, zon en iets teveel bubbels.

1 opmerking:

lies zei

weer een heel mooi stukje ...