dinsdag 10 juli 2012

33

Ik heb mijn verjaardagen al op veel plekken gevierd. Eén van de voordelen van verjaren in de vakantie. De kans is groot dat elders bent dan thuis of op de schoolbanken.
Talloze verjaardagen op Chirokampen, in de tent aan de Franse kust, op de boot op weg naar Noorwegen. Maar ook tussen het opspattend schuim, met een heel nieuw ventje in mijn armen of op het vliegtuig.

Gisteren vierde ik mijn verjaardag tussen stof en gruis met zicht op een halve keuken. Aan een tafel omsingeld door kasten die geduldig stonden te wachten tot ze naar hun plek gesleept werden. We sprongen op de toppen van onze tenen door de benedenverdieping. Voorzichtig alle boormachines, zaagmachines en complete legers aan schroevendraaiers die nodig zijn om kasten tot een keuken om te vormen mijdend.

Gisteren opende en sloot ik enkele kastdeurtjes. Stond voor de vorm even daar waar de kookplaat komt en draaide de dampkap aan en uit. Nog een dag en de keukennachtmerrie is voorbij. Het hoofdstuk den grote verbouwink mag bijna dicht. Ondanks al het stof en gruis een mooi cadeau en in mijn hoofd bond ik er een lintje om.
(en toen gooiden we de deur dicht en trokken naar de cinema, want er zijn grenzen)

4 opmerkingen:

Roos zei

33? En al zulke wijze woorden ;-) Gefeliciteeeeerd!!!
(en ook met de Grote Keuken Klaar Dag vandaag, het beste cadeau ter wereld toch?)

wijplukkendedag zei

Gefeliciteerd!

zapnimf zei

Lang zal je leven!

Nog drie volgende keukens minstens!

veerle zei

En nu nog een verlaat verjaardagsdineetje bereid door je Lief misschien? Die keuken moet toch ingewijd worden.