donderdag 7 februari 2013

Behang

Als ik ooit iets opnieuw zou kunnen doen in mijn relatie, is het kiezen aan welke kant van het bed ik slaap.
Waarom? Ik slaap aan de linkerkant. Toevallig ook de kant van de deur. Dus wanneer mijn kinderen in het holst van de nacht de trap afsluipen en onze kamer inlopen ben ik de eerste waar ze tegen opbotsen. En waarom zou je een rondje rond het bed lopen om de vader des huizes wakker te maken?
Neen, mijn slaapplek aan de linkerkant promoveerde mij tot de ouder die altijd gewekt wordt. Hetzij door een beetje duwen tegen mijn heup, wrijven/hardhandig tikken op mijn hoofd of - zoals laatst - gewoon boven mijn gezicht gaan hangen en wachten tot ik wakker word (helemaal niet verschietachtig dat laatste, not.)
De nachten zonder ononderbroken slaap zijn dus nog altijd op weinig handen te tellen. Toegegeven, ik moet geen nachtenlang rondjes meer lopen.  Speuren naar een zoekgeraakte knuffel of kussen zijn minder tijdsrovend, maar wakker ben ik toch.
Daarbij heeft mijn kroost de gave om me altijd uit mijn diepste slaap te wekken, het moment dat ik volop aan het dromen ben. Eenmaal wakker blijven die dromen dan aan mij plakken, tot diep in de dag. Vannacht was ik in mijn droom behang aan het kiezen. Het ene waanzinnige patroon na het andere passeerde de revue en in mijn droom vond ik ze allemaal mooi. Toen was daar om 02.48 u. KleineMeid die 'een beetje honger had'. En *plak* deed de parade aan behangmotieven.

We zijn bijna twaalf uur verder en ik zie de kleuren nog langs mijn netvlies passeren. Ik drink nog een tas koffie en onderdruk de neiging om op zoek te gaan welke leverancier net dat soort behangpapier verkoopt.

5 opmerkingen:

.tonBouton. zei

Wij wisselen hier af en toe eens van kant, en den matras draait dan mee.
Succes met de papierzoektocht!

.tonBouton. zei

Dat moest 'de' matras zijn, we hebben daar geen koosnaam voor of zo ;-)

ilse zei

Ik lig het verst van de deur maar kleine Nand weet maar al te goed dat mama van het miste wakker wordt en papalief niet wakker te donderen is. Hij doet met plezier een paar meter extra. En zo eens wisselen van kant? Zodra hij merkt dat 'mijn bedkant niet reageert probeert hij de andere kant. Uhum, dat brengt me wel op een idee. Ik ga vannacht een doen alsof ik keivast slaap.

ruimtevisser zei

Ik wil uw illusie niet doorprikken, maar ik lig niet aan de kant van de deur, en toch staan ze altijd aan mijn kant van het bed. Kinderen lopen wel een rondje om het bed om de gewenste ouder wakker te schudden!

ysabje zei

bij mij ook hoor: ze lopen rond. Ze moeten mij hebben. De andere kant zou dus niet werken.

en dat spookachtig chuckygedoe daar hebben ze mij ook al goed mee liggen gehad. man, ze kunnen mij laten verschieten!