donderdag 12 september 2013

De volgende keer meet ik haar voeten op en ga ik alleen

'Wat denk je van deze?', probeer ik.
Mijn jongste staat voor de schoenenspiegel en weigert zelfs op te kijken.
In haar handen klemt ze een paar sneakers. Knalroze compleet met glitters en lovertjesbloemen en zwarte veters waar zilverdraad door geweven is.
Gemaakt om een vierjarig hartje sneller te doen kloppen.
Gemaakt om een moeder een kleine hartverzakking te geven.
Ik zwaai met een paar guitige campers. Roze, kijk, zo ver ben ik bereid te gaan om die glitterschoenen terug op het rek te krijgen.
Mijn jongste streelt de bloemetjes en wurmt zich uit haar sandalen.
Ik lijn een heel arsenaal aan laarsjes op. Van groen over paars tot geel. Ergens staat zelf een klein K3-logo op. Zo ver ben ik bereid te gaan.
Mijn jongste houdt de zilveren veter voor haar ogen en ooh en aaht.
Ik zwaai met een rood laarsje. Zelfs deze niet? Zelfs niet in jouw lievelingskleur?
Verveeld kijkt ze op en plots worden haar ogen zo groot als schoteltjes. De knalroze schoen bonkt op de grond en ze grijpt naar het laarsje.
'Oh, met klakjes. Net zoals jouw mama-schoenen.'
Ik kijk nog eens goed naar het schoentje. Onderaan de zool plakt iets wat in de ogen van een vierjarige voor een hakje kan doorgaan. In mijn hoofd dank ik op mijn blote knieën deze schoenenfabrikant en sleur mijn grut mee naar de kassa. Voor haar oog valt op een ander schoeisel dat glitter in de veters heeft of -godbetert- lichtjes in de schoenzolen.

5 opmerkingen:

lilith zei

Haha, klakjes. :) De max!

Ik ben zo blij dat alles nog goed is voor Dexter, op dit moment.

Miss and Mrs. zei

Ohnee, pure horror! Dat thuislaten lijkt mij een goed plan.

ruimtevisser zei

Ik had gisteren het omgekeerde aan de hand: een 2.5 jarige die van elke schoen (en ja ik heb roze en bloemen en zelfs glitter in de strijd gegooid) zei: "te strak, die wil ik nie!". Heeeeeeeeeeel frustrerend, want ze had alleen nog stoffen schoentjes. En die waren zeiknat, van een voormiddagje plassen op de speelplaats. Nat is geen probleem, blijkbaar.

Camomille zei

Ja hoor, mijn dochter (eveneens 4) heeft deze winter ook roze botjes met semi-'hakjes' (van Hip), ze 'klakken' ook echt en dat vindt ze GEWéLDIG! En eerlijk, dat roze vind ik ook niet erg hoor - als je 4 bent, moet dat kunnen, toch? (Maar glitter en glinster en zilver en... is erover, I agree)

fievertelt zei

ik hou mijn hart al vast, ooit gaan mijn peuter kleuter zijn en ook willen meebeslissen. Voorlopig gelukkig nog niet