donderdag 17 oktober 2013

Wat helpt...

Soms moet je jezelf gewoon een aai over je bol geven. Ik zat gisteren op mijn handen om niet alle beschikbare webshops leeg te plunderen. Ze lachten nochtans lief naar me. Die potentiële nieuwe handtas, dat nieuwe boek dat enkele avonden boeiend vertier beloofde. Ik lachte lief terug en liet ze liggen in de mooie web etalage. Ja, ook die mooie plaid en dat mooie kleedje weerstond ik. Net zoals die warme sjaal en de tassen die zelf de zwartste koffie een vrolijk aanzicht geven.

In plaats daarvan deed ik iets wat ik eigenlijk al lang geleden moest gedaan hebben. Ik klikte eindelijk op het knopje 'upgraden' van Spotify en had plots een onpeilbare bibliotheek aan muziek binnen handbereik. Restte mij nog alleen mijn koptelefoon op te diepen en mijn collega professioneel te negeren.
Zangers en zangeressen met warme stemmen aaiden over mijn bol, de hele dag lang. Ik luisterde naar lang vergeten pianomuziek en diepte lievelingen van lang geleden op. Jazz en blues streelde mijn oren, ik deinde mee op de nieuwste hits en voelde de donderwolk boven mijn hoofd zijn boeltje bijeen pakken. En dat allemaal met de wetenschap dat de zangers, de melodieën en de muziek er ook morgen, volgende week en volgende maand zijn. Geen handtas die daar tegenop kan.


1 opmerking:

.tonBouton. zei

Da's nu echt eens jezelf verwennen.
Moet ik onthouden, als ik weer eens een etalage kwijlend voorbijloop..