zaterdag 4 januari 2014

2013 in letters

Ook dit jaar daagde ik mezelf Goodreadgewijs uit. 35 boeken wou ik uitlezen. Ik ben net gestrand op de meet, met twee bijna uitgelezen boeken op mijn nachtkastje. Maar toch 34 boeken. Dat zijn  11432 pagina's.

En terwijl ik door de titels struin die ik het afgelopen jaar las, denk ik weer aan de stoelen, zetels, treinen en busbankjes waarop ik allemaal gelezen heb.

Wonder zorgde ervoor dat ik tijdelijk een heel asociale collega werd tijdens de lunchpauzes. Zo eentje die liever met haar neus tussen de bladzijden zat, dan mee te praten over koetjes en kalfjes.
The Likeness is onlosmakelijk verbonden met het zicht op de spelende kleuter aan het zwembad én als ik een beetje verder keek, de prachtige heuvels rondom Carcasonne.
Mr Penumbra's 24 hour bookstore zal me altijd terugvoeren naar de passagier zetel waar ik - enkel onderbroken om de kroost op de achterbank af en toe een nieuwe dvd te voeren - het boek in één ruk uitlas tijdens onze rit tent in de Ardèche - thuis.
Broer staat voor die week waar zowel de jongste als de oudste met hoge koorts tegen me aangeplakt hingen. En ik even in mijn boek kon wegduiken als het gloeiend lijfje naast me besliste om in slaap te vallen.

Op naar een nieuw leesjaar. Met opnieuw de meet op 35 boeken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben benieuwd hoever je dit jaar komt.
Heb je nog een aanrader voor mij?
Veel leesplezier.

Anoniem zei

Je doet me helemaal zin krijgen om weer veel meer te lezen!

Domi zei

Mijn voornemens gaan in dezelfde zin (en ook weer niet). Ik heb me immers voorgenomen om dit jaar geen nieuwe boeken te kopen. Daarentegen wil ik wel het pak boeken dat hier thuis staat/ligt nu eens eindelijk uitlezen, en de limiet van 35 lijkt me daarbij haalbaar (want er zijn er nog wat meer).
Ik blijf met 1 vraagje aan mezelf zitten: ga ik dan ook geen enkel boek meer in de bieb ontlenen?