zondag 30 september 2007

Over zetels
We lopen van de ene kant naar de winkel naar de andere. Van 'zijn' zetel, naar 'mijn' zetel. Want zover zijn we gevorderd op onze zoektocht naar een nieuwe zetel. Na twee jaar 'We moeten echt wel eens uitkijken naar een nieuwe zetel' terwijl we de vulling die de kat uit de leuning trok er opnieuw in te proberen proppen, stapten we eindelijk een meubelwinkel binnen. Met een vrij duidelijk idee in ons hoofd van wat we zochten. We naderden ons doel...
Meer nog...
Lief had na één kwartier dé zetel op het oog. De zetel die aan al zijn eisen voldeed. De zetel die voor hem gemaakt leek. Ik bekeek het geheel nogal sceptisch en trok hem mee door de rest van de winkel. Alle andere zetels werden met de grond gelijk gemaakt.
Die pootjes van onze zetel zijn veel mooier.
De kussens van onze zetel veel zachter.
Onze... u hoort het goed.
Na amper één kwartiertje.

Tot...
Ik in de andere uithoek van de winkel mijn droomzetel spotte. Groot, zacht, veel kussens. Ideaal om diep in weg te zakken met een boek. Ideaal om met KleineMan in te ravotten. Ideaal om tegen Lief weggekropen een griezelfilm uit te kijken. Ideaal om veel lieve vrienden op neer te laten vlijen. Kortom...de ideale zetel voor ons.
En natuurlijk de stijlmatige volmaakte tegenpool van Lief's ideale zetel.
Zwart en wit
Dag en nacht
...
Er zullen nog inspirerende argumentaties weerklinken ten huize Kruimel.

Geen opmerkingen: