woensdag 31 oktober 2007

Leeshonger: Dertiende verhaal en hup en verder...
Het was een openbaring. Een zeer late, maar toch. De online catalogus van de bib bleek ook in staat om op trefwoorden te zoeken. Kijk, dat wist ik al. Maar één van die trefwoorden was 'Boekcultuur' en die term was een openbaring. Opeens kon ik uit de computer een lijstje puren met boeken die draaien om de liefde voor boeken. En daartussen... 'Het dertiende verhaal' van Diane Setterfield.
Het verhaal van de wat wereldvreemde Margret Lea die van de wereldberoemde schrijfster Vida Winter de vraag krijgt om haar biografie te schrijven. Vida Winter vertelde in het verleden al talloze verhalen over haar jeugd, allemaal verzonnen.
'Vertel me de waarheid', zegt Margret en Vida Winter vertelt het huiveringwekkende verhaal over de familie Angelfield, over haar mooie en eigenzinnige moeder Isabelle en over de tweeling Adeline en Emmeline.
Genoot je van Schaduw van de Wind | Hart van inkt en staat Het geheim van verloren zaken net zoals bij mij op je verlanglijstje, dan is dit een boek dat kan bekoren op een donkere herfstdag.
En anders 'Boekcultuur'... daar zijn er nog meer.

Geen opmerkingen: