maandag 26 april 2010

Meisje

Ik koop de laatste tijd regelmatig jurkjes. Veel jurkjes, tenminste voor mijn kleerkast haar doen.
Ik koop ze omdat kleedjes de lente en zomer in zich dragen. Ze zijn zwierig en makkelijk. Je gooit ze over je hoofd, armen erdoor en klaar. Niets geen combineren.
En echt waar... voor de spiegel in de slaapkamer staan ze fantastisch.
Op de trap naar beneden vind ik het al iets minder.
Als ik mijn schoenen zoek, begint de twijfel te roeren.
En meestal hol ik nog snel naar boven om iets anders aan te doen, voor ik de deur uit moet.
Elke avond leg ik een jurkje klaar en elke morgen zoek ik naar de bijpassende durf om er ook de deur mee uit te gaan.


5 opmerkingen:

Roos zei

Gewoon met je ogen dicht heel voorzichtig de trap af, diep ademhalen bij het schoenen aantrekken en dan met rechte rug de deur uit! Ik pleit voor het dragen van meer jurkjes (maar mis zelf zo nu en dan ook de nodige guts...)

Tricky zei

ik zie heeel graag jurkjes, maar heb er helaas echt de benen niet voor (nee, echt niet! niet alleen inbeelding, ik heb erg zware onderbenen en dat staat natuurlijk niet bij een jurkje)... vind het heel jammer, maar moet genoegen nemen met anderen die leuke jurkjes dragen... of er voro mijn metekindje kopen, wat ik dan ook regelmatig doe hoor!

Ilse zei

niet mee zitten... gewoon een combi zoeken met bvb een legging... en ik heb recht van spreken want heb ook zware onderbenen!

lilith zei

Ik heb geleerd van Trinny en Susannah dat je jezelf niet mag wegsteken. En dus draag ik kleedjes, ook al heb ik dikke billen en kuiten.

Al moet ik zeggen dat het de ene dag beter gaat dan de andere, en sommige dagen verdacht veel lijken op hoe jij ze omschrijft. ;)

Alice Adilsin zei

Gewoon DOEN zou ik zeggen. Het is een stap om te overwinnen (had ik met rokjes) MAAAAAAAAR je zal merken dat je positieve reactie krijgt! Dat mensen je een stralende vrouw zullen vinden, dat andere vrouwen jaloerse blikken zullen werpen, dat mannen het mooi vinden, dat het lekker makkelijk is,... Eens je die drempel over bent zal je geen kleedjes meer kunnen missen!
Ik kijk ernaar uit nadien een kruimeltje te lezen over hoe fijn het wel aanvoelde!