vrijdag 15 juli 2011

Vakantie

Ik hou em met mijn rechterooghoek in de gaten. De laptop-klok. Een beetje zoals ik vroeger op 30 juni met gespitste oren zat te wachten op de bel die de vakantie inluidde.

En om mijn hoofd, dat nu al een beetje barst van al wat ik wil doen, maken, lezen, bekijken en proberen in mijn vakantie, heel te houden, trek ik even de stekker uit Internet. Zo zie ik niet welke mooie spullen er gestikt worden, uitstapjes er gedaan worden of foto's gemaakt worden. Het is teveel inspiratie voor te weinig tijd.
Voor deze vakantie stel ik me tevreden met een goede portie zon. Gooi daar nog wat strand en zee bovenop. Twee ukken die zich vermaken met een schep en emmer. Wat wandelingen met frisse lucht rond mijn oren. Een goed boek, fijn gezelschap.

Zie, zoveel heb ik toch niet nodig.

Alleen tips voor zomervakantie-boeken, die mag u altijd mijn kant opslingeren. Want ik weet niet waar ik zat met mijn gedachten, maar de Correcties zal toch niet het boek worden dat in mijn strandtas mag wonen.

5 opmerkingen:

De Frutsels zei

Ik ben blij dat ik niet de enige ben die dat boek maar niks vond ... Verder even geen tips wegens zelf even te druk, maar : geniet van een welverdiende vakantie !! (en laat daarna gerust weten welk boek wél goed was ;-)

Fienke zei

de 100 jarige die uit het raam klom en verdween van Jonasson, hilarisch!

Domi zei

Goeie vakantie, hopelijk vinden jullie een zee met zon! Ik ben "Norvegian Wood" aan het lezen van Murakami, nadat we de film zagen. Beide zijn een aanrader.
Grote aanrader vind ik ook "Melkweg" van Bart Moeyaert.
De tip van Fienke stond ook al genoteerd, maar nog niet gelezen. En leestips van jouw kant zijn ook welkom.

Doris zei

"The distant land of my father". Niet per se lichte kost, wel mooi en overtuigend. Shanghai in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw en Amerika in dezelfde tijd, door de ogen van een opgroeiend meisje. Het is geschreven door Bo Caldwell.

annelissen zei

ai zon
das een beetje pech