woensdag 22 juni 2016

Might wake up early and go running...

Een short, T-shirt en bolletje sokken vormen al drie weken een net stapeltje op de kast in de badkamer. Ik verzamelde die loopoutfit in een vlaag van enthousiasme op een zondagavond om  22.45 u. Uit mijn agenda bleek dat het er niet inzat om die week 's avonds mijn rondje te gaan lopen en met de adrenaline van Wings for Life die nog nazinderde, neep dat. 

Op zondagavond om 22.45 u. is het slechts een kleine moeite om het alarm van 6 u. naar 5 u. te verzetten. En om alle loopbenodigdheden klaar te leggen zodat je stil het huis kan uitglippen. 
Tevreden gleed ik onder de dekens. Ik voelde al hoe gezwind mijn benen over de bedrand zouden zwieren. Hoe ik mezelf in mijn loopkleren zou hijsen en ik met wat slapers in mijn ogen de straat uit  zou draven. 

Ochtendloopjes, dat ik er nooit eerder aan gedacht had. 

Maandagmorgen om 5u. 

Waar komt dat gepiep vandaan? Het is nog maar 5u? Welke idioot verzette mijn wekker? Oh juist. Ik zou gaan lopen. Misschien nog éénmaal snoozen. Ik lig zo lekker. Ik denk dat ik nog nooit zo lekker gelegen heb. 

Aargh, daar is die wekker weer. Nog één keertje snoozen. Zo meteen sta ik op. Dan maar een korter loopje. 

Hé? Is die wekker daar weer? Ik ben nog zo moe en het regent buiten. Het is al 5.30 u. Dat is eigenlijk de moeite niet meer. Ik zet de wekker weer om 6u, maar morgen ga ik er vroeger uit om een ochtendrondje te lopen. 

x 3 weken. 


6 opmerkingen:

lilith zei

En toch is het zo geweldig! Ik ga vrijdag weer, en ik kijk er zo naar uit om over de markt te lopen en geen kat te zien. <3 Een keer doen en ik denk dat je de volgende keren makkelijker uit bed raakt. :)

jessie zei

Hihi, Zalig stukje! Geniet maar van uw bed, uw lekker warme dekentje en de extra minuten in bed. Kan ook zo'n deugd doen hé! En vijf uur is toch écht wel héél vroeg hé...?

liebest zei

Hehe.. zo typisch.. mooi verwoord !
maar komaan 5u.. dat is erover:-p

gerhilde maakt zei

Ik dacht in het begin al: vijf uur? Goed zot! Chapeau aan degenen die het wel doen, maar ik zou het niet kunnen. Momenteel ook fysiek niet, wegens verstuikte enkel, helaas.

KRuiMeL zei

Ik moet er helaas standaard elke morgen om zes uur uit. Als ik nog een deftig loopje wil doen, is dat dus een uurtje vroeger er uit :(

Hilde zei

5 uur lijkt me echt heel vroeg, 6 uur vind ik ook al vroeg genoeg en ben ik ook gewoon (in normale omstandigheden). Maar 5 uur? Echt niet. Bewondering en respect voor wie dat wel kan.