woensdag 21 december 2016

Samen is anders

De reden is altijd een andere, maar een paar keer in de week hijs ik mezelf in de lelijkste schoenen en  broek die ik bezit. Het kan me niet schelen hoe ik eruit zie als ik rondjes loop, als het maar comfortabel is.

De reden is altijd een andere, maar 24 uur zonder schrijven zit er niet in. Voor een eigen schrijfnest is onder ons dak geen plaats meer, maar een laptop maakt een mens flexibel.

Ik had mijn manieren om te verdwijnen.
Tot mijn kroost er een stokje voor stak.

De oudste confiskeerde een stokoude laptop, nestelt zich één op de twee keren naast me en verdwijnt in de woorden. Hij vraagt spellingstips en test zijn plotwendingen uit. We zijn er allebei van overtuigd dat zijn boek sneller af zal zijn dan het mijne.

De jongste zeurde de oren van mijn kop tot ik haar mee op sleeptouw nam door de velden. Het tempo lag wat lager, de woordenstroom was onstilbaar.
Ik heb geen leeg hoofd na mijn gebruikelijke toer, maar ben altijd weer helemaal bijgepraat met wat hip en happening is in het derde leerjaar.

Samen is anders.
Anders is verfrissend leuk.


4 opmerkingen:

sop.hie.s zei

Zo leuk om te lezen!

Trouwens, ik lees je altijd graag. Je teksten stralen een warmte uit, klinkt misschien gek, maar dat is hoe ik het (aan)voel. (Ik lees je boek zowiezo als het uit is!!!)

KRuiMeL zei

Wat een lieve comment, dank je.

Le petit requin zei

Och, zo mooi om te lezen!
En ik sluit mij bij sop.hie.s aan! Ik lees vooral blogs waar veel foto's op staan en gebruik zelf in quasi elk bericht foto's, omdat ik dat het liefste heb. En toch, bij jou mis ik dat geen seconde omdat je woorden die beelden scheppen.

Liese zei

:) zalig zo'n kind dat je passies deelt