donderdag 19 mei 2011

Knutselen

Vroeger, toen ik regelmatig vriendenboekjes mee naar huis kreeg om in te vullen, schreef ik naast hobby's altijd: knutselen. In mijn herinneringen zat ik altijd wel te knippen, plakken, schilderen of prutsen. (Ja, GroteKleineBroer wanneer ik niet aan het lezen was, tenminste)

Maar als mijn oudste aan mijn rok trekt en met grote ogen vraagt: 'Mama, gaan we knutselen?' dan voelt mijn hoofd aan als een grote, lege ruimte. En veel verder dan het ventje een leeg kaasdoosje en wat foam-stickers toeschuiven kom ik niet.

Dus in ouderwetse donderdag-vraagdag-traditie.
Welk knutselproject kun je mij aanraden? En als het nadien nog mooi genoeg is om uit te stallen, op te hangen of als je er -helemaal fantastisch- mee kan spelen ben ik helemaal in de wolken.

10 opmerkingen:

ilse zei

Ga hier: http://www.minieco.co.uk/ of hier: http://madebyjoel.com/ eens kijken. Wedden dat je er iets leuks vindt!

Roos zei

Alles wat je na afloop op het raam kunt hangen.
Ik knip vaak vormen uit gekleurd papier die aansluiten bij de seizoenen (sneeuwsterren) of een leesboek (Rupsje nooitgenoeg), die de jongens dan kleuren of plakken of anderszins versieren. Dan hang ik ze daarna op het raam, is de kamer versierd en zijn de kleine mannen beretrots :-)

Annemieke zei

Ik heb er ook nog twee die vol goede ideeën en leuke activiteiten zitten: http://www.modernparentsmessykids.com en http://www.theimaginationtree.com/

lies zei

de bib staat toch vol met leuke knutselboekjes voor kinderen ;)

i. zei

ik heb net deze gebookmarked.http://bkids.typepad.com/bookhoucraftprojects/2011/05/project-83-twirly-toy.html iets voor uw oudste.

die van mij komt voorlopig nog niet verder dan collages maken met dingen uit tijdschriften, kliederen met verf (bloempotten maken. zo fier dat ze is dan), stempelen met patatjes en dingen op sateestokjes prikken. Sateestokjes die ik daarna in de beschilderde potten zet, als bloemen.
en windmolentjes maken, dat is ook leuk!

Saskaya zei

Zo'n pompoms maken (wol draaien rond twee kartonnetjes met een gaatje in), figuurtjes maken met halve wasknijpers en een heel huis bouwen in een schoendoos, dat deed ik nogal veel. Meen ik me te herinneren. Waar is de tijd...

Gudrun zei

De onze zijn gek van het grote Ketnet Knutselboek, en dat is echt wel goed ook :-)

lies zei

playmais! Zowel voor de hele kleintjes leuk en de grote maken er hele taferelen van waar ze kunnen mee spelen! (hier een boerderij en een sneeuwlandschap)

heidi zei

het grote 700 dingen Ketnet knutselboek is helemaal zijn geld waard. Je kan er echt eenvoudige maar mooie (zelfs stijlvolle.. :-)) dingen mee maken zonder al te veel speciaal materiaal. En ik vind het helemaal geweldig dat er ook héél veel ideeën instaan waarvoor je niet meer nodig hebt dan papier, een stift en kleurtjes..handig wanneer je eens geen zin, tijd of plaats hebt om uitgebreid te knutselen.

Anoniem zei

Kijk eens naar alles wat je normaal weggooid: notendoppen knalrood verven en de kinderen er met een (watervaste)zwarte stift lieveheersbeestjes van laten maken; plastic 2l. melkflessen aan de onderkant zig-zag openknippen en er de gevaarlijke kop van een dino van maken (groene verf nodig); die watervaste stift opnieuw gebruiken voor een glazen potje, om er een vaasje van te maken (en dan uit de tuin van de buren vullen met bloemen :); met een elastiek en takken+veren pijl en boog maken; met kurken en ijzerdraad maken ze op deze blog (http://manualscanigo.blogspot.com/2010/01/superman.html) superman; en als laatst idee: met een paar meter benzineslang van de bouwmarkt + ijzerdraad een brilletje maken dat je aan de ene kant in je mond stopt en aan de andere kant in een glas limonade - succes gegarandeerd :)