donderdag 15 september 2011

Deadline

Met pijn in het hart knipte ik de stengel van de passiflora door. De ranken en bloemen bleven ongehinderd aan het muurraster hangen. De bak met wortel sleepte ik naar achter in de tuin. Samen met de buxussen, lavendel, mini-kruidentuin, bbq, ... De halve wijnton-streepje-vijvertje werd geleegd. De waterbaan werd -onder luid protest van de jongste- afgebroken en de tuinmeubelen sleepte ik -onder luid protest van mijn andere ik- de kelder in.
Vreemd om de tuin winterklaar te maken, net op het moment dat het lijkt alsof een indian summer om de hoek loert. Maar als het nog maar vier dagen duurt alvorens er een aannemer en bobcat in de tuin verschijnen, dan red je wat er te redden valt.

Moe, bezweet en onder het stinkend slijk - dat alleen maar vanuit de halve wijnton-streepje-vijver kon komen - bekijk ik de leegte wat ooit ons terras was en ooit meer woonruimte moet worden. Geen handig moment van Lief om te bellen met de aankondiging: "Ik heb de aannemer gehoord. Er is een probleem met de vergunning voor de kraan. Hij begint pas volgende week woensdag in plaats van nu maandag."

3 opmerkingen:

Roos zei

Nog passiebloem weten te redden voor in een vaasje...?

Domi zei

Hopelijk kan je de passieflora redden (maar dan niet in een vaasje). Een prachtbloem, inderdaad.
Indien nodig zet ik hem (tijdelijk) in mijn tuin?

Storm zei

Ach, verbouwen en afspraken met aannemers. Zou er eigenlijk één aannemer bestaan die zich aan de afspraken houdt? Veel courage met de verbouwing! Achteraf loont het de moeite. Achteraf hé!