donderdag 16 oktober 2014

Het is het seizoen om stil te zitten - Vijf boeken voor de herfst

's Avonds probeer ik me te ankeren in mijn zetel. Goed ingestopt onder een deken én met een boek binnen handbereik bezweer ik mezelf dat er op dit moment even niets moet. Kruimels zijn geduldig. Die kunnen best wel een etmaal zonder de aanblik van een borstel. Stof en draad mogen even stof en draad blijven in plaats van iets draagbaars. De was kan in kreukels blijven liggen, in de herfst wil ik tussen de pagina's zijn.

In de Flow stond een leuk artikel over herfstboeken. Want in de herfst lees je een andere soort boeken dan de zomer. Ik toch. Ik wil boeken lezen die geuren naar kruidnagel en kaneel. Die het geluid van krakende herfstbladeren oproepen en waar je vooral boeken  heerlijk lang  kan in wegduiken.

Dit zijn mijn vijf herfst-aanraders. Allemaal niet zo heel recent, maar ook dat hoort bij de herfst. De geur van stoffig papier.
  1. Een weeffout in onze sterren - John Green
  2. Vijf kwarten van een sinaasappel - Joanne Harris 
  3. The one plus one - Jojo Moyes
  4. De alchemist van Venetië - Elle Newmark
  5. De miraculeuze reis van Edward Tulane - Kate DiCamillo

5 opmerkingen:

Sarah Vandecasteele zei

tof! tof! tof!
4 boeken erbij op mijn to read lijst.

vervlogen dagen zei

Boekentips, altijd fijn!

Caro zei

Vijf kwarten van een sinaasappel heb ik héél lang geleden gelezen. Ik herinner me er niets meer van, alleen dat ik het mooi vond ;-). Moet het misschien es herlezen. Maar er staat nog zo veel op de plank dat ik nog niet gelezen heb.

Hi-ke zei

The fault in our stars staat hier klaar in de kast; de andere boeken ken ik helemaal niet. Eens bekijken dus en alvast bedankt voor de inspiratie!

Tess zei

Ik gooi ze in mijn goodreads, bedankt voor de tips! :)