vrijdag 12 december 2014

De kers op de taart - alle leestips zijn welkom


Net zoals vorige jaren ging ik de reading challenge van Goodreads aan. Omdat ik van weinig lijstjes bij hou, maar niet zonder het lijstje noglezen/gelezen zou kunnen. En omdat het leuk is om een jaar terug te zien in boeken. Zo zal de Cirkel altijd verbonden zijn met die dagen dat we ei zo na met tent en al van een Italiaanse berg afgleden. En zal ik nooit meer kunnen kijken naar de cover van 'Neem nooit afscheid' zonder te denken aan die avond in de kinderrecovery.


En juist, 2014 is nog niet voorbij. Er wacht nog een stevige hap december.
En juist, mijn challenge is nog niet afgerond. Er ligt nog één boek tussen mij en de eindmeet die ik mezelf oplegde. Nog één boek om de finish mee te halen. En ik wil dat het een blijver is.


Wat was het mooiste boek dat je las in 2014?
Welke titel kan het vuurwerk boven deze 2014 reading challenge zijn?

Ben je zelf nog op zoek naar een geweldig boek om dicht mee tegen de kerstboom te kruipen? Trek dan zeker deze exemplaren eens uit het boekenrek:
  1. Us - David Nicholls
  2. The Rosie Project - Graeme Simsion
  3. The other Typist - Suzanne Rindell 


6 opmerkingen:

Hi-ke zei

Dit jaar heb ik (onder andere) deze boeken heel graag gelezen:
- Oscar Wilde, The picture of Dorian Gray
- Wouter Deprez, Waarom je moeder en ik bijna altijd een kamerjas dragen (dit lees je wel op een avond uit, dus als je echt wil eindigen op 35 en niet meer, dan zou ik hiermee wachten ;)
- Erik Orsenna, La grammaire est une chanson douce
- Kristien Hemmerechts, Taal zonder mij

lilith zei

Ik heb enorm genoten van Waarvan wij droomden van Julie Otsuka, maar dat heb je vast al gelezen. In the country of last things van Paul Auster vond ik ook super, net als Oorlog en terpentijn. :)

Willie zei

Ha, van je 3 boeken heb ik er 2 gelezen en vond ik ook goed, dus nummer 3 staat op de lijst. User Liewil op goodreads als je wil kijken wat ik goed vond.

Sabrina zei

The Rosie Project was mijn zomervakantieboek. Nu lees ik het vervolg, The Rosie Effect, bij de kerstboom en krijg ik er gratis de vakantieherinneringen bij :) En verder kan ik je ook nog wel We Are All Completely Beside Ourselves van Karen Joy Fowler aanraden.

Domi zei

Dag Kruimel
Het mooiste boek dat ik de laatste tijd (was het in 2014 of eerder?) las, is van Els Beerten, en heet: Allemaal willen we de hemel

Caro zei

Dit zijn de namen van Tommy Wieringa is het mooiste boek dat ik in 2014 las. Ook Caesarion en Joe Speedboot vond ik super (maar die las ik niet in 2014).