zaterdag 11 april 2015

Hoe hij met Lego speelt

Er viel een pakje voor de oudste in de bus. Perfect getimed om een jongen met koortswangen en weinig fut even ander entertainment te bieden dan Ketnet of Nicolodeon. Ietwat gloeiend ging hij aan de slag, maar dan wel op zijn manier. 


Ik herinner me nog goed wat ik vroeger deed met een nieuwe legodoos. Alle zakjes werden opengescheurd, op één hoop geschud en het boekje met instructies dwarrelde achteloos op de grond. Met een half oog op het plaatje op de doos bouwde ik iets wat er in de verte op leek. Om dan alle blokjes in de grote doos met lego te kappen en gewoon iets te bouwen. Bij voorkeur kniehoge torens op wankele wieltjes. Maar niet mijn oudste. Elk zakje werd in een apart bordje leeggeschud en het boekje werd blaadje per blaadje gevolgd. Hulp werd niet geduld of het moest zijn om het het 'zwarte gebogen blokje met vier gaatjes' te zoeken. 


Het resultaat is geen kniehoge toren op wankele wieltjes, maar indrukwekkende wezens met vlammende vleugels.


Toen de koortswangen wegtrokken zorgde de doos voor een lego-revival op het tapijt naast zijn bed. Eén voor één werden de andere Chima-voertuigen vanuit het rek in slagorde opgezet. Een minutieus uitgekiende opstelling waar ik 's avonds op mijn tenen door sluip voor die laatste nachtzoen. Hard duimend dat er geen verloren blokjes ronddwaalden, want...

Lego Chima - Strainor's Saber Cycle - €14,99 bij Fun 

4 opmerkingen:

Sopdet Si zei

Hij heeft dat duidelijk super gedaan. Dat gevleugeld wezen vind ik wel mooi.
Hopelijk is hij snel weer beter en kan hij dan buiten gaan ravotten.

Anoniem zei

... auw. :-) Maar als hij alles zo secuur maakt, zal er wel geen verloren blokje liggen, zeker?

Anoniem zei

Oeh.. Geduld wordt beloond met een mooie creatie!

Ann W. zei

Zalig hoe zorgvuldig hij zelf met zijn lego omgaat.
Mijn man kijkt zelf al uit naar die periode. Hij is nu al met ons bijna eenjarig zoontje naar Ninjago aan het zien ;-)