woensdag 6 mei 2015

de zon naar zaterdag kijken

Het is feest, zaterdag. Groot feest voor de kleinste ten huize Kruimel.
Een jaar zit dat feest al in ons hoofd. Van een zaaltje zoeken dat vrij is, over vrolijke uitnodigingen en tafelversiering uitdenken tot slingers in een zak met label 'versiering' proppen.

Een feest met een heus afvinklijstje in Evernote vol boodschappen, to-do's en mensen die moeten gebeld worden. Met veel plezier gedaan voor een zesjarige die al wekenlang telt dat ze vandaag weer een nachtje minder moet slapen.

Maar tussen al het geplan en geregel nam ik me heilig voor dat er één iets zou zijn waar  ik me geen zorgen over ging maken: het weer. Tot het Lief deze morgen het weerbericht onder mijn neus duwde: zaterdag één al al donkere wolkjes met regenbuien.

Het is nog drie dagen. Ik weet goed dat wolken de neiging hebben om al eens sneller over te vliegen dan gepland. Zeker als ze drie dagen van hier zitten. Vertel me dan eens waar ik meteovista bijna even vaak refresh als die keer dat ik de oudste wou inschrijven voor een Kazou-kamp.

(en ja, firstworldproblems i know!)

3 opmerkingen:

Tess zei

Ongeacht het weer, ben ik er zeker van dat het een geweldig en mooi feest wordt. Je creativiteit kennend.
Maar toch blaas ik hard met jullie mee die regenwolken weg!

Liese zei

Ik duim mee!

Roos zei

Over onze vakantie (eh, 48 uur) in Antwerpen heb ik me suf gestrest: de weersvoorspellingen waren bar slecht, en we kozen juist het 'warme' België om even de wind hier in Amsterdam te ontvluchten. Ter plaatste bleek er maar een gigabui te zijn (die we uitstekend overbrugden bij de frituur) en verder was er letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht. Ik had me voor niks gek laten maken door alle weerapps! Ik duim dat ze het voor zaterdag ook gewoon compleet mis hebben :-)