vrijdag 16 oktober 2015

Ochtend met een handrem

Er zijn van die dagen waarop het er niet toe doet hoeveel shortcuts je gebruikt. Dat de voorbereidingen 's avonds de volgende morgen slechts een druppel op een hete plaat zijn.

Het begint altijd klein. Een woeste haardos die onder het dekbed duikt, van geen zoen of knuffel wil weten, maar simpelweg verder wil dromen. Een exemplaar met ochtendhumeur die zich in de zetel nestelt met een schermpje in plaats van zoiets simpels te doen als kleren aantrekken.

Maar het gaat altijd in crescendo.
Een chocomes dat een wit T-shirt treft in plaats van de wachtende boterham op het plankje. Koffie die na een te wild gebaar zijn weg naar de vloer drupt. Iemand die zijn stem verheft, waardoor de aanhoorder woest zijn stoel naar achter schuift en meteen de tenen van de voorbijganger treft.
Daar zit je dan met je netjes op voorhand gedekte tafel en gevulde brooddozen. Ze wegen niet op tegen donderwolken boven de hoofden van je huisgenoten.

Ochtenden met een handrem, noem ik ze.
Dagen waarop ik blij ben dat ik als eerste de deur uit mag en het gevecht 'Het is vijf graden buiten, dat is te koud voor sandalen, ja ook als je eerst dikke sokken aantrekt' aan mijn Lief mag overlaten.
Ware het niet dat ook de weg huis - station zijn trucjes kent. Een voetganger die met zijn ogen op zijn telefoon van tussen twee auto's het fietspad opstapt. Gezamenlijk het natte fietspad kussen stond nooit hoog op mijn verlanglijstje - en al zeker niet 's morgens -.

Ochtenden waarop ik overweeg om de trein te laten voor wat ze is en ergens in een koffiebar onder te duiken met een lattĂ© in mijn  handen en mijn neus in een boek. Maar altijd blijft het bij overwegen...

6 opmerkingen:

liese zei

ja, die ochtenden bestaan jammergenoeg ook :-)

Sandra zei

Je schrijft zo pijnlijk herkenbaar. Ik kreeg er de tranen van in mijn ogen.

Julienne zei

Hopelijk blijft die handrem komende weken achterwege... Geniet van het weekend!

Oon zei

O ja, zo'n ochtenden zijn er ook. Al neemt hun aantal gelukkig wel af.

peertje zei

ik heb gisteren echt echt overwogen weer mijn bed in te duiken met een boek... en dan ben ik maar vertrokken.

Falderie zei

Ochtenden om gewoon in je bed te blijven liggen! :-)